PODIJELI

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on reddit

VIŠENAMJENSKI PLAMENIK JAČI OD VJETRA

Recenzije
4.7/5
Plamenik radi optimalno i sigurno u svim režimima. Naš jedinstven Višenamjenski plamenik koji je jači od vjetra je izbalansiran tako da na venturiju nemate potrebe podešavati potrebnu količinu zraka u odnosu na količinu plina koju odredite otvaranjem ventila.
Tek sada pustite plin u plamenik , sada ste sigurni da neće doći do nakupljanja nesagorjelog plina i mini eksplozije

Detalji o proizvodu

  • plamenik je “jači od vjetra “
  • podnosi težinu veću od 100 kg
  • promjer plamenika ja 350 mm
  • bez BUM efekta
  • “transformacija” u roštilj
  • višenamjenski (fritule, lepinje, čobanac, fiš, gulaš,kesten)
  • certificirani proizvod
  • patentiran proizvod

Vrlo teško je izraditi plamenik koji može zadovoljiti sve potrebe korisnika . Ovom konstrukcijom približili smo se tome da plamenik može ispuniti gotovo sve vaše zahtjeve.

Devet prednosti našeg plamenika

1. Prije svega plamenik radi optimalno i sigurno u svim režimima. Plamenik je izbalansiran tako da na venturiju nemate potrebe podešavati potrebnu količinu zraka u odnosu na količinu plina koju odredite otvaranjem ventila.

2. Kod ovog plamenika nije zabilježen BUM efekt odnosno uskakanje plamena u plamenik.

3. Naš plamenik je “jači od vjetra “, pošto je namijenjen za rad na otvorenom vrlo je važno da ga vjetar vrlo teško ili nikako ne može ugasiti, a kod manjeg vjetra plamen plamenika je stabilan i ne bježi na jednu stranu što treba zahvaliti vertikalnim limovima između krakova.

4. Plamenik je vrlo robustan te može podnijeti težinu posude i veću od 100 kilograma.

5. Promjer plamenika ja 350 mm, a površina grijanja je ravnomjerna i puno veća.

6. Ako na plamenik stavite čeličnu ploču dobit će te odličan roštilj.

7. Plamenik je idealan za pripremu pekmeza , mlijeka , pečene paprike, ajvara , čvaraka…

8. Trebate li fritezu velikog kapaciteta za fritule , lepinje , krumpir ? Postavite posudu promjera 45-50 cm i riješili ste problem s vrlo malom investicijom.

9. Na plameniku možete peći kesten i to bez zarezivanja i pucanja ( ako vas zanima kako molim da me kontaktirate )

Kada se radi o plamenicima za ugostiteljstvo i domaćinstvo norme su jasne. Smijete koristiti propan butan plin tlaka 30 ili 50 mbar. Ako se plinski uređaj koriste u zatvorenom prostoru onda mora imati ugrađen ventil sa zaštitom koja sprečava ne kontrolirano isticanje plina.

Kod uporabe plamenika u industriji priča je nešto drugačija , Moguće je plamenik priključiti i na visoki tlak plina (do 2 -3 bar) Osoba koja koristi plamenik pod takovim uvjetima MORA biti stručno osposobljena i maksimalno educirana No i tu vrijedi pravilo da se plamenik bez zaštite od ne kontrolisanog isticanja plina smije koristiti jedino na otvorenom prostoru.

Do nedavno kod nas su bili dostupni samo niskotlačni regulatori od 30mbar , sada se mogu koristiti i dostupni su regulatori od 50mbar.

Kod visokotlačnih regulatora plina postoji vijak kojim možete izabrati potreban tlak od 0-3 bara.

Kada uvrćete (u smjeru kazaljke na satu) vijak na regulatoru  povećavate izlazni tlak  a kada odvrćete vijak snižavate  izlazni tlak.

To zna zbuniti korisnike jer uvrtanje povezuju sa “pritvaranjem”. Mehanizam kod regulatora je drugačiji.

SNAGA PLAMENIKA

Zbog relativno jednostavne i duhovite konstrukcije zvijezdati plamenik može imati 8, 12, 16, 20 , 24 pa čak i više krakova. Naravno, broj krakova ovisi o potrebnoj snazi.

Osnovni model sa 8 krakova ima promjer od 35 cm i ako koristite propan butan tlaka 50mbar njegova snaga je 8 kW , što bi značilo da je snaga po jednom kraku 1 kW. Ako je snaga plinskog plamenika po jednom kraku 1 kW lako možete izračunati koliko krakova mora imati plamenik koji vama treba.

Ako plamenik namjeravate koristiti kao industrijski na povećanom tlaku plina (isključivo na otovorenom) onda je snaga po jednom kraku 3kW pri tlaku propan butan plina od 1bar.

Naravno za ovaj režim rada morate koristiti visokotlačni regulator i biti u potpunosti i detaljno educirani

Za sve nedoumice i dileme slobodno me kontaktirajte svakim danom te nedjeljom i praznicima od 7-19 sati.

Cijena

60,00 EUR

plinski plamenik garancija-01
rucni plinski plamenik garancija-01

Naruždba i kupnja proizvoda